Η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας είναι πλέον πιο ανώδυνη και ασφαλής.

600 400 Proctologia.gr

Γράφει ο: Φώτης Αρχοντοβασίλης – MD, PhD, FACS

Η ταχύτατη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας έχει συμβάλλει στη θεαματική αλλαγή της θεραπείας των περιπρωκτικών παθήσεων επιτρέποντας σε εξειδικευμένους χειρουργούς να παρέχουν πιο σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας.

H καινοτομική μέθοδος θεραπείας LHP (αιμορροϊδοπλαστική με laser) υπερβαίνει τα προβλήματα και τους περιορισμούς των παλαιότερων μεθόδων, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας.

Η αιμορροϊδοπλαστική με laser (LHP) είναι πραγματικά πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 3ου και 4 ου βαθμού (χωρίς μεγάλη πρόπτωση του βλεννογόνου). Πραγματοποιείται από μία μικρή οπή στη βάση του αιμορροϊδικού όζου μέσω της οποίας διέρχεται ένας ειδικός καθετήρας που εφαρμόζει ακτινικά, με ελεγχόμενο τρόπο την ενέργεια laser στον υποβλεννογόνιο ιστό προκαλώντας την συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου.
Τις επόμενες ημέρες δημιουργείται νέος συνδετικός ιστός που διατηρεί τα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια» λειτουργικά ενώ ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση. Η αιμορροϊδοπλαστική διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, πραγματοποιείται από ειδικό laser με μεγάλη απορρόφηση στο νερό και είναι απόλυτα ασφαλής για το βλενογόνο και το σφικτήρα.

Πλεονεκτήματα της αιμορροϊδοπλαστικής LHP στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας:

• Εξασφαλίζει μικροχειρουργική ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία χωρίς τομές ή ράμματα
• Ελαχιστοποίηση του τραύματος, του μετεγχειρητικού πόνου και του ενδεχομένου μολύνσεως.
• Διαφυλάσσει την ανατομική δομή του πρωκτικού καναλιού καθώς οι αιμορροϊδικοί όζοι δεν κόβονται αλλά συρρικνώνονται και συγκολλούνται στο βλεννογόνο.
• Διασφαλίζει την προστασία του πρωκτοδέρματος και διατηρεί ανέπαφους το βλεννογόνο και το σφικτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών.
• Δίνει λύση στα προβλήματα αιμορροϊδοπάθειας όχι μόνο στα πρώιμα αλλά και στα προχωρημένα στάδια.

Αρχοντοβασίλης Φώτιος, MD, PhD, FISS, FEHS
Διευθυντής ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής
Πυθαγόρα 7, Χολαργός (5ος όροφος)
Τηλ. 210-6502850 (Γραφείο)
Τηλ. 2106025067 (Γραφείο)