Η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας είναι απλή όμως οι περισσότεροι ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια!

1024 778 Proctologia.gr

Γράφει ο Dr. Χρήστος Τσαρπαλής, Γενικός Χειρουργός

 

Η αιμορροΐδοπάθεια είναι μια κοινή πάθηση που ταλαιπωρεί αδιακρίτως, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Πολλοί ασθενείς υπομένουν σιωπηλοί τα ενοχλητικά συμπτώματα χωρίς να αναζητούν ιατρική βοήθεια καθώς η αιμορροϊδική νόσος, πολύ συχνά, αποτελεί ταμπού ενώ στο παρελθόν η θεραπεία της ήταν συνυφασμένη με τον φόβο καθώς ήταν μια αιματηρή θεραπεία με εκτεταμένη περίοδο αποκατάστασης.

Ο συνδυασμός της έγκαιρης διάγνωσης με τη χρήση σύγχρονων, ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων θεραπείας, επιτρέπουν την αναίμακτη και άμεση αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας και την αποκατάσταση της ποιότητα της υγείας και της ποιότητας ζωής του ασθενούς, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία.

Αιμορροϊδοπάθεια ένα πολύ κοινό πρόβλημα με σημαντικές επιπτώσεις

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Αιμορροϊδοπάθειας των ΗΠΑ, από τους 10,4 εκατομμύρια καταγεγραμμένους σε επιστημονική μελέτη ως πάσχοντες από αιμορροΐδες, μόλις τα 3,5 εκατομμύρια, αναζήτησε έγκαιρα ιατρική βοήθεια, ενώ οι υπόλοιποι απευθύνθηκαν σε γιατρό μόνο όταν η πάθηση είχε δημιουργήσει ανυπόφορες επιπλοκές στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Κάθε χρόνο καταγράφονται στις ΗΠΑ ένα εκατομμύριο νέοι πάσχοντες. Το 25% των πασχόντων είναι γυναίκες άνω των 45χρόνων ενώ το ποσοστό των ανδρών άνω των 45 ετών είναι 15%, ενώ η εμφάνιση της νόσου δείχνει να είναι συχνότερη στις πιο ευκατάστατες ομάδες. Οι άνδρες δείχνουν να επιλέγουν πιο εύκολα τον γιατρό για να λύσουν το πρόβλημα, ενώ οι γυναίκες διστάζουν περισσότερο. Από το σύνολο των πασχόντων μόνο το 10 – 20% προσφεύγει σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησης.

Τα προαναφερόμενα στοιχεία της έρευνας του Κέντρου Αιμορροϊδοπάθειας των ΗΠΑ, δείχνουν να ισχύουν (με μικρές αποκλίσεις στην ποσοστιαία αναλογία) και στους πληθυσμούς αρκετών αναπτυγμένων δυτικών χωρών. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας έχει σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις: σύμφωνα με μελέτες οικονομολόγων, κάθε χρόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάνονται λόγω αιμορροΐδοπάθειας περισσότερες από 250.000 ώρες εργασίας, με κόστος γύρω στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η έγκαιρη και εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα!

Οι πάσχοντες από αιμορροϊδοπάθεια, συνήθως βιώνουν πόνο στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου, αιμορραγία, έκκριση βλέννης, κνησμό και δυσκολία στην αφόδευση. Η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία από εξειδικευμένο ιατρό μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα και να αποκαταστήσει την ποιότητα της ζωής του ασθενούς, απαλλάσσοντάς τον από τον πόνο και την ταλαιπωρία. Οι σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι θεραπείας επιτρέπουν την ανώδυνη και αναίμακτη αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας καθιστώντας παρελθόν το φόβο για τα επώδυνα, αιματηρά χειρουργεία.

Αιμορροϊδοπλαστική: η νέα ελάχιστα τραυματική θεραπεία για την αιμορροϊδοπάθεια

Η αιμορροϊδοπλαστική LHP® (Laser HaemorrhoidoPlasty) είναι η πλέον σύγχρονη και λιγότερο επεμβατική τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας. Πραγματοποιείται με ενδοσκοπικό χειρουργικό laser και ειδικούς καθετήρες οπτικών ινών με μικροχειρουργική ακρίβεια και απόλυτη ασφάλεια.

Η αιμορροϊδοπλαστική δεν περιλαμβάνει τομές ή ράμματα και επιδιώκει να αποκαταστήσει τη φυσική ανατομία του ασθενούς. Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική διαφυλάσσοντας το βλεννογόνο και το σφικτήρα από το ενδεχόμενο στενώσεων, ακράτειας ή άλλων επιπλοκών (αιμορραγίες, θρομβώσεις, αποστήματα, συρίγγια, κ.α.). Η αιμορροϊδοπλαστική πραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία χωρίς ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων κατά το πρώτο 24ωρο καθώς έχει ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Επιτρέπει την αμεσότερη επιστροφή του ασθενούς στις συνηθισμένες δραστηριότητές του και συνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα στα πρώιμα μόνο αλλά στα προχωρημένα στάδια της ασθένειας.

Dr. Χρήστος Τσαρπαλής, Γενικός Χειρουργός

Dr. Χρήστος Τσαρπαλής, Γενικός Χειρουργός

Dr. Χρήστος Τσαρπαλής, Γενικός Χειρουργός
Υπεύθυνος Κέντρου Περιπρωκτικών Παθήσεων Βιοκλινικής Αθηνών
Μαρ. Γερουλάνου 15, Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 6962400
Ιατρείο: Φιλλύρων 10, Ν. Ηράκλειο
τηλ. 210 2847343.
Κιν. 6944428569