Αιμορροϊδοπάθεια: δεν υπάρχει πλέον λόγος για να υποφέρετε!

600 400 Proctologia.gr

Γράφει ο: Αθανάσιος Δερβίσογλου – Χειρουργός
Η αιμορροϊδοπάθεια αποτελεί μια οδυνηρή κατάσταση με σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία, την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ασθενών! Στο παρελθόν οι αιματηρές χειρουργικές θεραπείες φόβιζαν τους ασθενείς και τους απέτρεπαν από την οριστική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας. Σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας η εξέλιξη της τεχνολογίας άλλαξε οριστικά τον τρόπο αντιμετώπισης της αιμορροϊδικής νόσου!

Γιατί οι ασθενείς απέφευγαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αιμορροΐδων;
Αν και η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια επώδυνη κατάσταση, με σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία και στην ποιότητα ζωής τους, οι ασθενείς δύσκολα προσφεύγουν στον ιατρό καθώς η πάθηση συχνά αποτελεί ταμπού. Συνήθως υπομένουν τα ενοχλητικά συμπτώματα, συχνά με τη χρήση κάποιων συντηρητικών μέσων (κυρίως αλοιφών) από ντροπή αλλά και από φόβο για μια επέμβαση στην ευαίσθητη περιοχή.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι ασθενείς να ζητούν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα μόνο όταν το μέγεθος των αιμορροΐδων τους έχει αυξηθεί πολύ ή σε περιπτώσεις ανυπόφορου πόνου. Το άλγος συνήθως ενοχλεί τον ασθενή μόνο κατά την κένωση στην τουαλέτα αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να διαρκεί όλη την ημέρα. Άλλα ενδεχόμενα συμπτώματα, είναι η διόγκωση των αιμορροΐδων σε βαθμό που μπορούν εύκολα να ψηλαφηθούν και από τον ασθενή, η έντονη φαγούρα, η εκροή υγρών που δε μπορούν να συγκρατηθούν από τον ασθενή (λόγω της διάσπασης του φραγμού του πρωκτικού σφιγκτήρα), η αιμορραγία, κ.α.

Αιμοροϊδοπλαστική LHP: ο φόβος για τη θεραπεία των αιμορροΐδων είναι πλέον παρελθόν!
Ο φόβος και οι επιφυλάξεις που απέτρεπαν τους ασθενείς από τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας άλλαξε οριστικά τον τρόπο αντιμετώπισης της αιμορροϊδικής νόσου!

Σήμερα, η αιμοροϊδοπλαστική LHP (Laser HaemorroidoPlasty) αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας: είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική που επιτυγχάνει όχι μόνο τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας αλλά και την ανατομική αποκατάσταση της περιοχής του πρωκτού.
Η επέμβαση είναι ανώδυνη, αναίμακτη και εξαιρετικά σύντομη & διενεργείται από έναν εξειδικευμένο χειρουργικό laser, με χρήση ειδικά διαμορφωμένου καθετήρα που εφαρμόζει ενέργεια στο εσωτερικό του αιμορροϊδικού όζου. Η εστιασμένη ενέργεια laser κλείνει τη ροή του αίματος από τα νοσούντα αγγεία και επιτυγχάνει την άμεση μείωση του όγκου των αιμορροΐδων.

Η αιμοροϊδοπλαστική LHP δεν δημιουργεί τραύματα στους ιστούς του πρωκτού ή του εντέρου, δεν απαιτεί την τοποθέτηση γαζών, ούτε αλλαγές μετεγχειρητικά. Η νοσηλεία είναι ολιγόωρη και οι ασθενείς μετά την επέμβαση μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ασθενής μπορεί να έχει απολύτως ανώδυνη κένωση την ίδια μέρα μετά το χειρουργείο!

Η αιμορροϊδοπλαστική δεν προκαλεί κανένα μετεγχειρητικό πόνο και συνοδεύεται από εξαιρετικά άμεσα και μακροπρόθεσμα κλινικά αποτελέσματα και μεγάλη ικανοποίηση των ασθενών!

Αθανάσιος Δερβίσογλου – Χειρουργός
Δρ. Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών
Φειδιππίδου 17, 11526, Αθήνα
κιν.: 697 222 2200