Θέλετε να αφαιρέσετε τις αιμορροΐδες; Κάνετε λάθος!

600 375 Proctologia.gr

Γράφει ο: Άλκηβιάδης Φ. Παππάς – Γενικός Χειρουργός – Πρωκτολόγος

Σε αντίθεση με ότι πιστεύατε μέχρι τώρα, οι αιμορροΐδες δεν πρέπει να αφαιρούνται, όπως συμβαίνει και με άλλες παθήσεις στην περιοχή του πρωκτού. Οι επεμβάσεις του παρελθόντος, όπου γινόταν αφαίρεση των αιμορροΐδων, θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες τεχνικές αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο τεχνικής η οποία επιδιώκει να διατηρεί τη φυσιολογία και τη δομή της περιοχής. Στόχος δεν είναι επ’ ουδενί η αφαίρεσή τους, αλλά το αντίθετο, η διατήρησή τους με όσο το δυνατόν πιο απαλή επέμβαση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το αιμορροϊδικό πλέγμα συνιστά μια φυσιολογική δομή στο σώμα μας, και όχι κάποιο άχρηστο γενετικό υπόλειμμα. Για να υπάρχει στο σώμα μας, κάπου εξυπηρετεί και εν προκειμένω σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες, όπως είναι η εγκράτεια του σφιγκτηριακού μηχανισμού του πρωκτού.

Εκτός από το γεγονός ότι τις χρειαζόμαστε, δεν πρέπει να αφαιρούνται γιατί αναγκάζουν τον ασθενή σε πραγματικό μαρτύριο. Πονάει αφόρητα για εβδομάδες με το χειρότερο δυνατό πόνο που μπορεί να νιώσει κανείς στις παθήσεις πρωκτού. Επιπλέον, η περιοχή του πρωκτού παρουσιάζει στενώσεις, που δύσκολα διορθώνονται, αλλά και ακράτεια αερίων ή και κοπράνων, που ουσιαστικά δεν διορθώνονται.

Οι αλλαγές στην θεραπεία των αιμορροΐδων

Η αντιμετώπιση των αιμορροΐδων άρχισε να αλλάζει επαναστατικά από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, οπότε η εκτομή αντικαταστάθηκε με την απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών με υπέρηχο, η οποία αργότερα εμπλουτίστηκε με συρραφή (lifting) του βλεννογόνου, βελτιώνοντας σημαντικά το αποτέλεσμα. Σήμερα την αναγνωρίζουμε ως HAL-RAR ή THD ή TRILOGY.

Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημειώθηκε η πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων με τη χρήση ειδικής οπτικής ίνας laser που πραγματικά άλλαξε τα δεδομένα, καθώς πλέον μιλάμε για πραγματική θεραπεία των αιμορροΐδων, χωρίς χειρουργείο.

Η αιμορροϊδοπλαστική με λέιζερ (LHP), όπως ονομάζεται, είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των αιμορροΐδων που έχει να επιδείξει η ιατρική τεχνολογία και η επιστημονική εξειδίκευση επί του αντικειμένου. Είναι η μοναδική τεχνική που είναι πραγματικά αναίμακτη, ανώδυνη και αποτελεσματική, χωρίς να έχει επιπλοκές.

Η επέμβαση, που εφαρμόζεται με ασφάλεια ακόμη και σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά όπως Sintrom ή Plavix χωρίς να τα διακόψουν, δεν ακουμπά το έντερο –παρά μόνο το αιμορροϊδικό πλέγμα, οπότε δεν γίνονται ράμματα, ούτε τοποθετούνται μεταλλικά κλιπ- και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, χωρίς καμία παρενέργεια.

Ανώδυνη θεραπεία σε λίγα μόνο λεπτά!

Είναι υπόθεση μόλις 15 λεπτών, δεν χρειάζεται νοσηλεία, ούτε καν λήψη παυσίπονου. Επιστρέφετε στο σπίτι σας αυθημερόν και από την επόμενη μέρα είστε πλήρως λειτουργικοί. Υπό αυτή την έννοια, μην διστάζετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, θεραπεύοντας το σώμα σας από την αιμορροϊδοπάθεια μια και καλή.

Άλκηβιάδης Φ. Παππάς – Γενικός Χειρουργός – Πρωκτολόγος